Electronic Press Kit

 

downloads

Technische Rider (PDF)

 
 

muziek

Onze meest recente, in de studio opgenomen songs. Kijk voor meer nummers op onze Music pagina.


band foto's

Klik op de afbeelding voor een grotere versie


Album art

Klik op de afbeelding voor een grotere versie


LOGO's

596p x 596p

 

3320p x 597p

Klik op de afbeelding voor een grotere versie


bio

Geïnspireerd door rockbands uit de jaren '90 en het begin van het nieuwe millennium creëert Playyard zijn eigen sound. Een mix van alternative rock en nu-metal is dan ook de kern van de band die live bekend staat om zijn energieke shows en de interactie met het publiek.

Playyard is in 2007 opgericht door zanger Erol Yenicekaya en drummer Erik Polet. Na geselecteerd te worden als 3FM Serious Talent en optredens in zalen als Melkweg (the Max), P60 , Paard van Troje en de Baroeg levert Playyard in 2008 zijn debuutalbum ‘Someday I’ll Show’ af die wordt vervolgd door de singles ‘On That Day’ en ‘It’s All Gone’. In 2010 ging Playyard de studio in met Dick Kemper om het nummer ‘Ready To Go’ op te nemen wat uiteindelijk ook de titel werd van de nieuwe EP.

Na finalist te zijn in bandwedstrijden als Emergenza en Battle of the Bands won Playyard in 2012 de Peter Tetteroo bokaal op het Delftse Westerpop. In 2013 brengt Playyard de single 'Step Up' uit.

De periode 2013-2015 zijn moeilijk voor de band. Een aantal leden stoppen, omdat ze te weinig tijd kunnen besteden aan de band en de muziek. Er worden audities gehouden om de band weer compleet te maken, waardoor shows tijdelijk op een lager pitje komen te staan.

Eind 2015 is de band weer compleet en er wordt in 2016 aan veel nieuw materiaal gewerkt. Er wordt een nieuwe Single gereleased genaamd 'Angels and Assassins' met bijbehorende lyric video, de website krijgt een totale make over en de band speelt op het D.s.d. festival in Zeeland, tijdens Leids Ontzet en in de Paap in Den Haag.

2017 start met de opname van het nieuwste nummer genaamd 'The Fallen'. Er worden veel optredens gespeeld, waaronder twee bandwedstrijden die werden gewonnen, de band is terug in zijn oude ritme. Eind 2017 en begin 2018 wordt er veel materiaal geschreven om een nieuwe EP mee te vullen.


Videos

Meer video's zijn te vinden op onze Media pagina of op ons YouTube kanaal.


social links

Klikt op de icons hieronder voor links naar onze diverse social media accounts. 


aankomende shows


 
 
 
 
 
 

Contact info

 

Voor boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met Erol Yenicekaya.

Telefoonnummer: 06 24 978 092

Email adres: info@playyard.nl

U kunt ook een bericht achterlaten door middel van onderstaand formulier. Wij nemen in alle gevallen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam *
Naam