alternative rock uit nederland

Energiek, ruig en catchy zijn elementen die Playyard allemaal bezit. Playyard is in 2007 opgericht door zanger Erol Yenicekaya en (ex)drummer Erik Polet. De twee speelden al jaren samen in een andere band, maar zochten naar de ultieme band om zich verder te kunnen vestigen in de muziekscene. Na enkele audities was de band compleet met gitarist Arjan van Wieringen en bassist Matthee de Bruin. Na een aantal keer switchen met bandleden blijft zanger Erol Yenicekaya als enige nog over van de originele formatie. Eind 2013 voegt drummer Bob Korthout zich bij de band en in 2015 maken gitarist Ezra Soerioroseno en bassist Bob Vegt de formatie opnieuw compleet.

Geïnspireerd door rockbands uit de jaren '90 en het begin van het nieuwe millennium creëert Playyard zijn eigen sound. Een mix van alternative rock en nu-metal is dan ook de kern van de band die live bekend staat om zijn energieke shows en de interactie met het publiek.

"Yenicekaya beschikt over een ijzersterke stem"

- 3voor12

Na geselecteerd te worden als 3FM Serious Talent en optredens in zalen als Melkweg (the Max), P60 , Paard van Troje en de Baroeg levert Playyard in 2008 zijn debuutalbum ‘Someday I’ll Show’ af die wordt vervolgd door de singles ‘On That Day’ en ‘It’s All Gone’. In 2010 ging Playyard de studio in met Dick Kemper om het nummer ‘Ready To Go’ op te nemen wat uiteindelijk ook de titel werd van de nieuwe EP.

Na in de beginjaren finales van bandwedstrijden als Emergenza en Battle of the Bands te behalen won Playyard in 2012 de Peter Tetteroo bokaal op het Delftse Westerpop. Playyard krijgt citaten van de jury als ‘een live performance om u tegen te zeggen’ en ‘een eenheid op het podium’. Nadat de band weer compleet is word er in 2015 en 2016 aan veel nieuw materiaal gewerkt, waaronder een nieuw album, een studio opname voor single 'Angels and Assassins'  met bijbehorende lyric video, een nieuwe website en nieuwe tour dates!

Een professionele performance
— Battle of the Bands
 

band members

Bob2.jpg

Bob Korthout

Drummer

 

 

 

 

Erol Yenicekaya

Vocals & band oprichter

Erol2.jpg
 

 
Ezra.jpg

Ezra Soerioroseno

Gitarist

 

 

Bob Vegt

Bassist & backing vocals

BBob.jpg